Noiembrie 2018
L M M J V S D
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Centrul de Informatică

Profil ECDL FIN

Verifică profilele ECDL

 
 

Înregistrare candidat ECDL

Pentru obținerea unei serii unice generale și înregistrarea în procesul de certificare vă rugăm să completați următorul formular:

Formular de înregistrare

 

Informații suplimentare

Luni - Vineri
10:00 - 16:00

Persoana de contact:

Mirela Giurea


B-dul Nicolae Titulescu, Nr. 4, Et. 1,
Cluj Napoca, CP 400420
tel: +40 (0)364 401477
mob: +40 (0)752 191083
fax: +40 (0)264 414121
e-mail: learning@cim.brinel.ro


Centrul de testare ECDL

Centru Acreditat ECDL

Centrul de Informatică este implicat în activități de training și certificare ECDL de peste un deceniu, perioadă în care au fost instruite și certificate peste 15.000 persoane, angajați de la instituții publice sau companii private, elevi și studenți sau persoane particulare. Printr-o muncă de promovare susținută, activitatea companiei a fost recunoscută în cadrul forumurilor anuale ECDL, ani la rând primind numeroase diplome care recunosc activitatea și rezultatele centrului nostru. Din anul 2003, centrul nostru a primit acreditarea de Centru Regional ECDL pe 5 județe ceea ce înseamnă auditarea, supervizarea examenelor și monitorizarea activității tuturor centrelor din zonă. De-a lungul anilor paleta de certificări ECDL disponibile în cadrul centrului nostru a fost constant îmbunătățită, în prezent existând și posibilitatea de susțiunere a certificărilor pentru  ECDL Avansat și ECDL Specialist.

Permisul European de conducere al computerului  este cel mai important şi cel mai răspândit standard de certificare şi atestă faptul că deţinătorul lui posedă cunoştinţe de bază despre Tehnologia Informaţiei (IT) spre a folosi un calculator personal şi aplicaţii de calcul obişnuite la un nivel mediu de competenţă. Creat de Consiliul European al Societăților Informatice Profesionale, ECDL este folosit și recunoscut în 150 de țări din întreaga lume. Permisul ECDL obținut în România este valabil în oricare din aceste țări. Sunt 13 milioane de persoane înregistrate în procesul de certificare ECDL la nivel mondial acum.

Valoarea certificării ECDL este confirmată de faptul că este un certificat conceput de profesioniștii în tehnologia informației, iar testările se fac sub supravegherea unor organizații profesionale naționale, după un standard european comun, acceptat și la nivel mondial.

Avantajele unei certificări ECDL

Stabilește un nivel la care se raportează cunoștințele IT pentru noii angajați.
Ajută la formarea unui nivel echilibrat de cunoștințe IT în cadrul organizației.
Oferă clienților o dovadă a capacității companiei de a-și efectua serviciile.
Duce la reducerea costurilor de suport IT.
Crește productivitatea muncii prin utilizarea calculatorului.
Crește competența și motivația în rândul salariaților.
Reprezintă un model eficient de pregătire și certificare al angajaților.
Echivalează proba competențelor digitale de la BAC.

SERIA DE ÎNSCRIERE GENERALĂ UNICĂ ECDL

Pentru a putea participa la certificările ECDL candidatul trebuie să achiziționeze inițial o serie de înscriere generală unică ECDL, similară unei foi matricole, în care sunt trecute toate rezultatele examinărilor ECDL susținute de candidat. În momentul promovării unui examen se va completa numele modulului ECDL promovat.

Seria de înscriere generală unică ECDL este valabilă pentru toate modulele ECDL începând cu 1 semptembrie 2013. Candidatul achiziționează această serie o singură dată în viață, înainte de a susține prima certificare ECDL. Seriile de înscriere generală unice ECDL nu au perioadă de valabilitate.

 

Examinarea

Candidaţii se pot prezenta la examinare după ce s-au înscris în prealabil în procesul de certificare ECDL prin achiziționarea unei serii de înscriere generală unică ECDL. Se organizează periodic sesiuni de examinare ECDL, care sunt aprobate de către ECDL România. Numărul maxim de candidați care pot susține testul simultan în sala de testare, într-o oră, este de 24 sau în funcție de numărul stațiilor de lucru validate prezente în sală. Numărul minim de candidați care pot să susțină testele simultan în sala de examen este de 3 persoane. Candidații se vor programa din timp pentru susținerea examenului ECDL specificând modulele pe care doresc să le susțină. Candidații trebuie să se prezinte la fiecare examen cu un act de identitate cu poza, valabil, emis de o autoritate publică din România sau din țara de reședință.

Un examen ECDL durează 45 minute pentru modulele standard și 60 minute pentru modulele avansate. Un modul ECDL se consideră promovat numai dacă se obține un punctaj de cel puțin 75%. Examinarea pentru obținerea certificărilor ECDL se face în sistem automat în cadrul platformei de examinare online ECDL. Fiecare candidat primește un cont de acces pentru platforma de examinare valabil numai pentru ziua și ora la care a fost programat. După finalizarea testului, platforma de examinare afișează automat rezultatul obținut, rezultat ce trebuie validat de ECDL România.

Pentru certfificarea ECDL 2D CAD examinarea se face manual, fiecare candidat primește un test cu întrebări și cerințe precum și conținutul în format electronic al materialelor de lucru.

Reguli de examinare

  • Nici un material de testare (subiecte, ciorne, fişiere de lucru) nu poate fi luat de către candidat din sala de examinare pe durata testării sau după terminarea acesteia iar fişierele de lucru nu pot fi păstrate după terminarea examinării;
  • Candidaţii trebuie să înapoieze toate materialele primite înainte de a părăsi sala de examen;
  • Nici o carte sau alt material ajutător nu poate fi folosit în timpul testului;
  • Candidaţii nu au voie să vorbească între ei pe durata examenului;
  • Candidaţii nu au voie să copieze;
  • Candidaţii nu au voie să vorbească decât cu examinatorul şi numai pentru clarificarea enunţului cerinţelor;
  • Nici un candidat nu are voie să părăsească sala de examinare neînsoţit în timpul testării;
  • Telefoanele mobile ale candidaților trebuie închise;
  • Candidaților trebuie să li se spună calea către directorul de lucru (cazul testării manuale);
  • Candidaţii trebuie să cunoască modalitatea de contestare a desfăşurării examenului sau a rezultatului obţinut (cazul testării manuale).
 
 
Facebook Image
Autentificare

Autentificare

Username
Parola *
Tine-mă minte